Met Rob aan tafel

10 juli 2024

Met Rob aan tafel

In mijn voor-Hof-van-In-se periode, was ik lange tijd slager, kok en had ik een bloeiend cateringbedrijf. Nu, bij Hof van In, ben ik dus ontzettend blij met onze semi professionele keuken en als ik niet bezig ben met klusjes, gasten ontvangen of andere bezigheden in en om het Hof, kun je me dààr vinden. Het bloed kruipt waar het niet lopen kan zegt men en dat is ook wel zo. Wat is nu heerlijker dan de geur van verse groenten, een sudderend gerecht in een kookpan op het vuur of een uitgebalanceerd kruidenboeket.

Gasten verwennen is een vak apart

Sinds onze opening, nu enkele maanden geleden, kregen we heel leuke reviews die ons, Ingrid en mij, doen glunderen van blijdschap. We zetten ons dan ook de volle 100% in als het gaat om het verwennen van onze gasten en bezoekers. Zeg nu zelf, als voormalig horeca-hospitality-coach (Rob Hoogsteder TAC) zou ik mijn vak geen eer aandoen als we op dat vlak zouden falen, toch? En dan heb ik het uiteraard niet over ervoor zorgen dat de handdoeken en het beddengoed altijd schoon is, dat de kamers netjes gepoetst zijn en zo meer… maar ook dat onze gasten een (h)eerlijk ontbijt krijgen voorgezet na een nachtje in één van onze super lekkere kingsize bedden.

 

Terug naar onze keuken

De keuken, achteraan in ons gebouw, die uitkijkt op de tuin omdat de achterwand helemaal uit glas bestaat, is mijn favoriete plek. We hebben twee Amerikaanse koelkasten met diepvries, vier ovens waaronder twee combi-ovens en twee gewone, twee inductie kookplaten met daarboven twee hypermoderne dampkappen, twee vaatwassers, een grote gootsteen met gefilterd drinkwater en een professionele koffiemachine. Hier eten bereiden is echt niet zomaar koken… het is Koken met een grote K. Het is mijn passie beleven en verse groenten en vlees behandelen zoals de tuinders en bioboeren het voor hun producten zouden wensen.

 

Delen is vermenigvuldigen

Ok, wiskundig gezien slaat het nergens op maar als je je passie deelt, dan vermenigvuldig je het plezier. Dat is toch waarin ik geloof. Vandaar dat ik het ook heel fijn vindt om samen met mensen te kokerellen die dan, vanzelfsprekend, ook mee in de potten roeren. Samen genieten van al die geuren en kleuren, daar kan ik echt enthousiast van worden. Dàt is dan ook één van de redenen waarom ik onze keuken wil delen met hobbykoks en andere gasten graag aan de kookvuren staan. Een andere reden is dat ik het super gezellig vindt om samen lekker te tafelen en te genieten van al het heerlijks dat bereid werd.

 

De moraal van het keukenverhaal

Dus… mocht je zin hebben om eens samen te koken, een kookworkshop te organiseren, een lunch-vergadering in te plannen of je kookkunsten te komen tonen aan een select gezelschap? Be our guest! Onze deuren staan wagenwijd voor je open en we ontvangen je graag in onze keuken bij

Hof van In!

Hof van In

Inspireren | Inleven | Intunen