Hof van In

Uit in Hasselt

Wil jij Hasselt ontdekken?

Hasselt is een charmante stad gelegen in de Vlaamse regio van België en is de hoofdstad van Limburg.

De stad staat bekend om zijn mooie architectuur, rijke geschiedenis en bruisende culturele scène. Bezoekers kunnen het historische centrum van Hasselt verkennen, dat pittoreske straatjes heeft vol met cafés, winkels en historische gebouwen. De stad herbergt ook verschillende musea, waaronder het Hasselt Fashion Museum, dat de geschiedenis van de Belgische mode tentoonstelt. Daarnaast staat Hasselt bekend om zijn heerlijke keuken, met name zijn regionale specialiteiten zoals speculoos koekjes en jenever, een traditionele Belgische gin. Met zijn relaxte sfeer en vriendelijke bewoners is Hasselt een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de cultuur van België.

Kortom, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst of eten, Hasselt is zeker een bezoekje waard.

Kom genieten bij Hof van In!

Boek nu jouw verblijf in de luxe suites van Hof van in en geniet van de ultieme ontspanning in onze wellness tijdens je bezoek aan de prachtige stad Hasselt. Verwen jezelf met een heerlijk weekendje weg, een romantisch uitje of een luxe vakantie in een van onze stijlvolle suites. 

Rustplekjes in de stad

Zoek je graag de stilte en rust op, midden in een levendige stad, dan kun je één van de verborgen rustplekjes opzoeken. Het is er heerlijk om te kuieren, een boek te lezen of op een bankje te genieten van alles wat je om je heen ziet en hoort

Jachthaven HYAC

Jachthaven HYAC vzw heet je graag welkom in de  volledig vernieuwde ankerplaats, vlakbij het centrum van Hasselt. De nieuwe wijk ‘Quartier Bleu’, waar leuke winkeltjes en horecazaken je met de glimlach ontvangen. Ontspannen shoppen, een lekker hapje eten of een wandeling langs de 100 meter lange steiger binnen loopafstand van het Hof van In.

Markten in Hasselt

Wie gezellig wilt keuvelen langs kraampjes en genieten van het drukke geroezemoes, kan terecht op de wekelijkse markten in hartje Hasselt. Het zijn ontmoetingsplaatsen van culturen met heerlijke geuren en verrassende ontdekkingen… Markten zorgen voor verbinding tussen mensen en zijn onmisbaar voor een sfeervolle stad.

Tanabata wensendag

Op de zevende dag van de zevende maand viert Japan Tanabata. Men begint de zomer met een dag vol goede wensen en dromen. In de Japanse cultuur is het de gewoonte om op die dag je verlangens te schrijven op gekleurd papier en ze op te hangen aan een bamboestok. Deze stokken brengen je wensen over naar de goden die ze in vervulling doen gaan.

Amuse - Culinair wereldfeest

Op zondag 4 juni kun je op het Domein Kiewit in Hasselt terecht voor een culinair feest van wereldformaat. Een aantal goede doelen serveren de lekkerste hapjes uit de wereldkeuken om opbrengsten te genereren. Hapjes, drankjes, wereldmuziek en spellen voor de kinderen kun je beleven tussen 12 en 18 uur.

Les Apicuriales de Liège

Vanaf 25 tot 29 mei gaat in Luik de Epicuriales door. Op dit grootse  openluchtrestaurant, dat doorgaat in het Parc de la Boverie, kun je je culinair laten verwennen door al het lekkers dat de chef-koks uit hun potten en pannen toveren. Van 12 tot 19 uur zijn de 3 restauranttenten open en kun je voorgerechten, hoofdgerechten en desserten proeven.

Hof van In

Inspireren | Inleven | Intunen