Hof van In

Wellness

WhatsApp Image 2024-02-28 at 14.33.06

Maak je zintuigen wakker

Wellness

Met een uniek wellness-complex wil het Hof van In haar gasten de kans bieden om volledig te ontstressen en helemaal te herbronnen. Te midden van de levendige stad Hasselt kun je hier, in alle rust, op adem komen en genieten van onze verschillende helende faciliteiten; een hete sauna, een herstellende sessie in de zoutkamer, een bijzondere sensatie in de belevingsdouche of een stomende hamam. Boek vandaag nog jouw wellness-moment en ontdek de talloze gezondheidsvoordelen.

Wellness bij Hof van In

Nood aan een specifieke behandeling?
Of zin in een heerlijk wellness-moment?

Ben je op zoek naar een specifieke behandeling? Hof van In biedt een breed scala aan opties die gericht zijn op het herstel van geest en lichaam. Dompel jezelf onder in de rustgevende atmosfeer van onze zoutgrot, waar zuivere lucht een helende werking heeft op je lichaam. Of kies voor de diepgaande ontspanning van infraroodtherapie, waar de weldadige warmte diep doordringt en spanningen laat wegsmelten.

Bij Hof van In streven we ernaar om jouw welzijn tot een prioriteit te maken. Daarom bieden we de flexibiliteit om jouw behandeling te plannen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Tussen 7u en 10u staan onze deuren open voor jouw persoonlijke wellness-ervaring. Boek eenvoudig per uur en laat jezelf onderdompelen in een oase van rust en verjonging.

Maar ook als gast van Hof van In hoef je niet ver te zoeken naar ultieme verwennerij. Reserveer jouw wellness-moment eenvoudig via onze website en geniet van pure luxe en ontspanning voor maximaal twee personen. Vraag naar de mogelijkheden bij je boeking.

Exclusief huisgasten

Voormiddag exclusief toegang voor huisgasten

 • Tussen 09-12u
 • Badkledij verplicht
 • Geen reservatie nodig

In de voormiddag tussen 09u en 12u hebben alle gasten van Hof Van In vrij toegang tot de wellness. 

Ook niet-gasten

2 uur privé sauna reserveren

 • Tussen 12.30u-19.30u
 • Badkledij niet verplicht
 • Reserveren via de website
 • Ook toegankelijk voor niet-gasten

Reserveer je tijdsslot via de website en geniet van een heerlijke privé wellness moment (Max 2 personen)

Suite Cosi

Privé welness met overnachting

 • Tussen 09-12u
 • Exclusieve toegang tussen 20-01u
 • Inclusief overnachting in Cosi Suite

De gasten die verblijven in de suite Cosi krijgen ‘s avonds exclusief toegang tot het wellnesscomplex

_DSC9202

Sauna

Onze sauna heeft 6 verschillende klimaatzones:

 • Standaard sauna 70/100° – luchtvochtigheid 10 %
 • Warme luchtbad 45/60 ° – luchtvochtigheid 10 en 20%
 • Tropenbad 48/75° – luchtvochtigheid 20/50%
 • Aromabad 40/45° – luchtvochtigheid 40/55%
 • stoombad 45/60° – luchtvochtigheid 40/55°
   

Individuele lichttherapie en aroma-opgieting zullen je tijd in de sauna zeker een meerwaarde geven.

Halotherapie

Halotherapie of zoutkamer therapie is een manier om je luchtwegen en huid te herstellen en symptomen te verlichten die te maken hebben met huid- en longaandoeningen.

In een zoutkamer of -grot wordt het microklimaat nagebootst van de zoutmijnen uit het gebied rond de Middellandse Zee. Droge microscopisch kleine deeltjes zout met antibacteriële werking worden verneveld in de ruimte waar het constant 22° is en hebben een hoog helend vermogen. Omdat deze zoutdeeltjes zo minuscuul klein zijn, kunnen ze binnendringen in de diepste luchtwegen. Deze behandeling is 100% natuurlijk, heft de symptomen op van huid- en longaandoeningen en verbetert de longfunctie.

_DSC9213
_DSC9223

Belevingsdouche

Eén van de paradepaardjes in het Hof van In is de belevingsdouche. De plaats waar Scandinavische prikkels afgewisseld worden met exotische sensaties. Je komt terecht in een magische sfeer van lichteffecten, water en geuren van helende essentiële oliën. Door deze belevingsdouche word je bloedcirculatie bevorderd en je lichaam versterkt.

Helen in vier fasen

 • Fase 1
  Een koele arctische mist die het aroma verspreidt van munt onder blauw licht
 • Fase 2
  Hete deugddoende watermassage die het gevoel geven van een tropische storm met citrusgeuren onder rood licht
 • Fase 3
  Twee waterbladen met een mengeling van rozengeur, lavendel en ylang-ylang onder groen licht
 • Fase 4
  Een lauwe waterval om de sessie af te ronden met geel licht

Hamam

Het wellness complex van het Hof van In beschikt ook over een Turks stoombad of Hamam. Een dichte warme mist omarmt je in een ruimte van 50° en verspreidt een warmteprikkel over je hele lichaam. Dit geeft een heel ander gevoel dan een Finse sauna omdat de warmteoverdracht gebeurt door de condensatiewarmte die vrij komt op je huid. Door de hete mist met geneeskrachtige kruiden gaan je poriën zich openen en word je huid gezuiverd doordat het zweet de afvalstoffen uit je lichaam verwijdert. Je vermoeide spieren zullen zich helemaal ontspannen en genieten van een betere doorbloeding. De stoom die de ruimte vult zal je ook ademhaling verbeteren en de luchtwegen vrijmaken.

Een sessie duurt tussen de 10 en 20 minuten en de behandeling blijft ongeveer een week nazinderen. Ben je regelmatig verkouden dan doe je er goed aan om wekelijks een Turks stoombad te nemen omdat het je weerstand verhoogt en je luchtwegen beschermt tegen ongewenste indringers. Al naargelang jij je comfortabel voelt, kun je de temperatuur aanpassen en genieten van helende lichttherapie.

_DSC9216
_DSC9221

Infrarood bank

Bij een droge sauna, op onze infraroodbank, krijgt je lichaam de warmte rechtstreeks van de infrarood straling. De temperatuur is lager dan in de reguliere sauna en zit tussen 40 en 50°C. Deze warmte is draaglijker en je lichaam hoeft achteraf niet afgekoeld te worden. Je zult je dus niet benauwd voelen, iets wat soms wel voor komt bij een klassieke sauna. Je huid wordt opgewarmd zoals door de zon waardoor je ook gaat transpireren. 80% van de warmte gaat naar de omgeving, de andere 80% zal je lichaam verwarmen. Je voelt zelf aan wanneer je sessie voorbij is en je van de bank afstapt. Na een sessie op de infraroodbank neem je best een lauwe tot warme douche.

Voetenbad

Wanneer je een warm voetbad neemt, terwijl je afkoelt na de sauna, vergroot je het effect. Je begint het best met een koud voetbad dat je lichaam onttrekt van de warmte die je hebt opgeslagen. Daarna neem je een warm voetenbad zodat je bloedvaten weer verwijden en de doorbloeding van de huid gestimuleerd wordt. De warmteafvoer gebeurt tot in de kern van je lichaam, waar de temperatuur door de sauna steeg met 1 tot 2 °C.

_DSC9298

" INleven"

Wellnessruimte boeken

Searching Availability...

Hof van In

Inspireren | Inleven | Intunen